Agressietraining

Als je als medewerker in aanraking komt met fysieke of verbale agressie, kan dat een behoorlijk effect hebben op de arbeidsvreugde en zelfs leiden tot ziekteverzuim. Als je inzicht hebt in het ontstaan van conflicten én weet hoe je deze kunt voorkomen, geeft dat rust en draagt het bij aan het welzijn van medewerkers. In onze compacte en praktische training Agressiehantering leren we medewerkers vaardigheden waarmee ze kunnen omgaan met verschillende vormen van ongewenst gedrag.

Agressietraining

De agressietraining is gebaseerd op een realistische en een ruimschoots beproefde methode. Voor het oefenen van gespreks- en houdingsvaardigheden wordt een professionele rollenspelacteur ingezet en ook videoanalyse kan een onderdeel van de training zijn. Het beheersen van fysieke en mentale vaardigheden vergroot het zelfvertrouwen. Hierdoor ben je mentaal sterker en is de kans groter dat je in bedreigende, stressvolle situaties de rust kan bewaren en aangeleerde (deëscalatie)technieken kunt toepassen.

Zelfverdedigings training

Een cursus zelfverdediging gebaseerd op zelfverdedigingssporten als krav maga en taekwondo. Leer situaties inschatten en jezelf bevrijden uit een bedreiging of een aanval. Gediplomeerde lesgevers met ervaring in diverse vechtsporten leren je eenvoudige maar efficiënte technieken waarvoor je niet groot, sterk of lenig hoeft te zijn. Een ijzersterke conditie is niet nodig. Evenmin is enige voorkennis vereist

Teambuilding training

Tegenwoordig is samenwerken een echte trend. Zo hebben we vaak gemeenschappelijke doelen die enkel door middel van interactie haalbaar zijn. Teambuilding, of ook wel teamontwikkeling, is het toepassen van bepaalde interventies met als doel het groepsfunctioneren te verbeteren. Hierbij wordt de focus gelegd op het systematisch cultiveren van individuen/ groepen tot hechte teams. Door middel van verschillende activiteiten zoals groepsgesprekken, rollenspelen, oefeningen etc. is de kans immers groot dat teams hechter worden. Met een cursus teambuilding ben je er dus zeker van dat de onderlinge contacten op bijvoorbeeld het werk of werk verstevigen.

Teambuilding training

Bij een cursus teambuilding maak je kennis met alles rondom de verbetering van groepsdynamica. Zo leer je tijdens de cursus hoe je een stappenplan opzet voor het teambuildingsproces. Daarnaast is het van belang de kenmerken van goede teams te kunnen herkennen en ze uiteindelijk zelf toe te passen.